Güneş Enerji Sistemlerinin Çeşitleri Nelerdir?
Basınçlı Güneş Enerji Sistemleri: Daha çok su kesintisi olmayan bölgeler için tavsiye edilir. Soğuk su direk olarak depoya girer. Bu sistem için bir ikinci depoya ihtiyaç olmaz. Bu sistem şebeke basıncıyla çalışır, bu durum daha fazla ve sabit tazyikle sistemin çalışmasını sağlar.
Basınçlı Krom Sistemler: Bu sistemde 304 kalite paslanmaz krom sac kullanılmıştır. Basınçlı Emaye Sistemler: Basınçlı Emaye Sisteminde boyler yüzeyi titanyum bazlı emaye ile kaplanmıştır. Böylece boylere hijyen ve uzun ömür özelliği kazandırılmıştır. Ayrıca boylerde sabit olarak kullanılan magnezyum anot ile korozyona karşı daha fazla koruma sağlanmıştır.
Her iki boyler grubunda da ısı kaybını en alt limite indiren izolasyon malzemeleri kullanılmıştır. Dış kılıf ise paslanmayı önlemek ve daha modern bir görüntü katkısı sağlaması için elektrostatik boyalı sacdan yapılmıştır.
Yatık Depolu Güneş Enerji Sistemleri: Yatık depolu sistemler su kesintisinin daha çok olan bölgelerde tercih edilmelidir. Sıcak ve soğuk su deposu birbirinden ayrıdır ve iki depo birbirine ek parçalarla bağlanmıştır. Soğuk su deposu 4 - 5 kat daha büyüktür. Bu nedenle konutlarda soğuk su deposu olarak da kullanılabilmektedir.
Cebri Sirkülâsyonlu Güneş Enerji Sistemleri: Bu sistemler cebri sirkülâsyonludur. Yani sistem sirkülâsyonu pompa ile yapmaktadır. Sistem; boyler, kolektör, pompa grubu ve otomasyon grubu olmak üzere 4 ana elemandan oluşmaktadır. Güneş enerjisinin yeterli olmadığı zamanlar göz önüne alınarak, sisteme ek olarak kombi gibi herhangi bir ısıtma sistemi dâhil edilebilir.