Isı yalıtımı işlemlerinde uygulanacak dış cephe kaplamaları dıştan gelebilecek tüm ısı akışlarını kesmek için en iyi yöntemdir. Burada yapılan uygulama çeşidi binanızın dış kabuğunu dışarıdan yani binanın soğuk tarafını komple kaplamanızdır. Bunun için çeşitli yöntemler vardır. Birincisi, mantolama yani binayı dıştan polistrel kaplama yöntemidir. Bu malzemelerin ısı iletkenlikleri düşük olduğu için siz bunu bir manto gibi binanıza giydirmiş oluyorsunuz ve içerideki ısıyı içerde tutmuş oluyorsunuz. İkinci yöntem ise ısı yalıtımlı sıvaların kullanılmasıdır. Bu daha çok yeni binalarda tercih edilen bir yöntemdir çünkü kaba sıva bittiği zaman mantolama da bitmiş olur. Üçüncü yöntem ise mantolama yapılamayacak binalarda ısıyı duvarlarınızda geri refrekte ederek ısı ışınlarını yapacağınız bir ısı yalıtımıdır. Bunun için de ısı yalıtımlı boyalar kullanılması gerekir.
Bu işlemler sonucunda binanın içinde daha hijyenik daha az rutubetli ve nemli ortam sağladığımız için binalarımızın duvarları çok daha sağlıklı olacaktır. Evinizin içerisinde duvarlarınız da ya da alçı sıvalarınızda dökülmeler, çiçeklenmeler veya kalorifer arkasındaki kartonpiyer altlarındaki küflenmeler bu şekilde önlenmiş olur. Isı yalıtımını binanın temelinden çatısına kadar tüm katmanlarında düşünmeniz gerekir. Bodrum katların toprağa değen kısımlarında yoğuşma suyunu kesmek için bodrum duvarlarının dışından bir ısı yalıtımı yapmak gerekir. Temel altında bir ısı yalıtımı gerekir. Aynı şekilde su basman kotu üzerine yani binanın dış duvarlarında ısı yalıtımı çok büyük bir gerekliliktir. Bu işlem içerdeki ve dışarıdaki sıcaklık farkından oluşabilecek ısı akışını ve tüm yoğuşma sularını kesecektir.
Mantolama yaptırmak istiyorsanız formu doldurun ve işinde ehil mantolama firmaları sizi arayıp ihtiyacınıza uygun teklifte bulunsun. Siz sadece hem pratik hem de ekonomik bu teklifler arasından kendinize en uygun olanı seçin. Üstelik Ehil.com tarafından sağlanan bu hizmet tamamen ücretsiz.