Yüzme Havuzlarının Püf Noktaları Nelerdir?
Eğer evinizde veya bahçenize uygun alanınız ve bu önemli tadilat işini göze alabiliyorsanız, sahip olacağınız bir yüzme havuzu ile birlikte rahatlama ve eğlence dolu saatlerinizi artırmanız mümkün. Ancak bu işe karar verdikten sonra ilk kazmayı vurmadan önce istediğiniz ve ihtiyacınız olan şeyleri kesin şekillerde belirlemeniz gerekmektedir.
İç mekanda yaptıracağınız bir yüzme havuzu evinizin içinde de dış bir bölgesinde de yaptırsanız büyük bir inşaat faaliyeti gerektirir. Eğer aklınızda kapalı bir havuz binası var ise, ne kadar derecede suya ve diğer sistemlere ihtiyaç duyacağından emin olmanız gerekmektedir.
Yüzme havuzları genel olarak iki temel çeşide sahiptir. Bunları seviye açısından yer üstü ve yerle eşit seviyede olarak değerlendirebiliriz. Yapımında bir çok farklı malzeme kullanılan bu yapılarda bazı malzemeler diğerlerinden daha fazla bakıma ihtiyaç duyarlar. Bazı temel çeşitlere bakacak olursak :
Fiberglas malzeme önceden kazılmış bir çukur içine tek parça halinde mont elenen küvetlerde kullanılır. Yüzeyinde genellikle yosun tutmayan bu malzeme yine de zaman içinde yenilenmeye ihtiyaç duyar.
Plasterle kaplanmış beton malzemeler zaman içinde diğerlerinden daha çok aşınma ve yıpranma gösterebilir. Genellikle 7 yıldan sonra yeniden kaplama yapılması gereklidir.
Agrega kaplama ise normal kaplamalı betonların biraz daha kalitelisidir. Gömülü çakıllarla çevrelenmiştir.
Karo malzeme ile kaplı betonlar diğer kaplama malzemelere göre daha az bakıma ihtiyaç duyar.